Είναι ένα χριστουγεννιάτικο
γλυκό νηστήσιμο που έχει Ηπειρώτικες ρίζες , φτιάχνετε στα περισσότερα χωριά της
επαρχίας Κόνιτσας και φυσικά στον Νικάνορα . Κατά την παράδοση γίνετε 2 φορές το χρόνο την παραμονή των Χριστουγέννων και τον φώτων
, είναι νηστήσιμο , τα υλικά που χρησιμοποιούνε
είναι απλά , γίνετε πολύ εύκολα η μόνη ιδιαιτερότητα είναι ότι χρειάζεται τζάκι
μια καλή πέτρα –πλάκα δείτε το videaki
Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι αλεύρι , νερό για τον χυλό και νερό , ζάχαρη
για το σιρόπι
δείτε το videaki
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου