Νοέμβριος ενα βήμα πριν τον χειμώνα , την εποχή αυτή στην περιοχή μας γίνετε ένα μικρό πανηγυράκι , είναι το πανηγυράκι της απόσταξης τσίπουρου .
Μετά τον τρύγο βάζουμε τα σταφύλια αφού περάσουν την διαδικασία πατήματος σε βαρέλια ,
μετά απο σαράντα μέρες περίπου ανοίγουν τα βαρέλια διαχωρίζουν το κρασί από τα τσίπουρα .
Τα τσίπουρα αμέσως μετα τα βάζουν μεσα σε καζάνια και με την διαδικασία της απόσταξης βγάζουν το περίφημο τσιπουράκι .
ακολουθεί videaki
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πρόεδρο του χωριού κυρία Όλγα Παπαχαρίση για την φιλοξενία της και για το οπτικό ακουστικό υλικό που μας πρόσφερε
Μετά τον τρύγο βάζουμε τα σταφύλια αφού περάσουν την διαδικασία πατήματος σε βαρέλια ,
μετά απο σαράντα μέρες περίπου ανοίγουν τα βαρέλια διαχωρίζουν το κρασί από τα τσίπουρα .
Τα τσίπουρα αμέσως μετα τα βάζουν μεσα σε καζάνια και με την διαδικασία της απόσταξης βγάζουν το περίφημο τσιπουράκι .
ακολουθεί videaki
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πρόεδρο του χωριού κυρία Όλγα Παπαχαρίση για την φιλοξενία της και για το οπτικό ακουστικό υλικό που μας πρόσφερε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου